ترانکینگ یا ترانک در واقع وسیله ای است که در ساختمان ها به منظور جلوگیری از شلوغی سیم کشی استفاده می شود. می دانیم که ساختمان های بزرگ، تعداد سیم های بسیار زیادی دارند. که دیدن آنها در ساختمان مسلما نمای زشتی به دیوارها خواهد داد. از این رو استفاده از ترانک و قطعات مهمی همچون پارتیشن ترانک می تواند مناسب باشد. این قطعه در زمان نصب ترانکینگ ها لازم بوده و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
اصولا بیشترین ترانک ها و پارتیشن ترانک هایی که شاهد هستیم، در ساختمان های صنعتی و درمانی همچون بیمارستان ها است. زیرا زمانی که از این ترانکینگ ها استفاده می کنیم، می توانیم در هر مسیری به دلخواه خروجی های برق، تلفن، شبکه و دیگر مکانیزم ها را ایجاد کنیم. اما مسلما هر ترانک برای این که به خوبی در محل مناسب خود نصب شود، نیاز به برخی قطعات همچون پارتیشن ترانک دارد.
اجازه دهید پیش از آنکه بیشتر با ترانکینگ ها آشنا شویم، نسبت به قطعات مختلف آن شناخت پیدا کنیم.
ترانک ها از قطعات متعددی تشکیل می شوند، که هر کدام از آنها کارایی مخصوص خود را دارند. از جمله مهمترین این قطعات باید به موارد زیر اشاره نماییم:
بدنه یا محفظه ترانکینگ، محلی است که کابل ها وسیم ها از آنجا عبور می کنند. پارتیشن ترانک نیز اصولا درون بدنه نصب شده و مورد استفاده قرار می گیرد. می توانیم بیان کنیم که این بدنه های ترانک، خود به دسته های متنوعی تقسیم می شوند.
بدنه ترانکینگ گالوانیزه، بدنه ترانکینگ گالوانیزه گرم، بدنه ترانکینگ فلزی و … از جمله نمونه های متنوع این قطعه مهم به شمار می رود. وظیفه اصلی این محفظه ها یا بدنه ها، حفاظت از کابل ها و سیم های درون ترانک می باشد.
یکی دیگر از قطعات مهمی که برای نصب ترانکینگ ها به آن نیاز داریم، پارتیشن ترانک است. در واقع پارتیشن ترانک دیواره ای می باشد که بر روی شیارهایی که درون ترانک وجود دارند، نصب می شوند. این قطعه می تواند درون محفظه ترانک را به بخش های متعددی تقسیم کند.
همانطور که از نام پارتیشن ترانک مشخص است، نوعی قطعه جدا کننده است که از آن برای جداسازی بخش های مختلف در ترانک استفاده می شود. مهمترین فایده اصلی استفاده از پارتیشن ترانک، جلوگیری از برخورد کابل ها به یکدیگر است. که این عمل از ایجاد نویز در سیم ها و کابل ها پیشگیری می نماید.
با استفاده از پارتیشن ترانک درون محفظه، می توانیم نظم خاصی به کابل کشی ببخشیم و محیط را برای استفاده از کابل ها مناسب نماییم. تصور کنید در یک ساختمان هم از کابل های شبکه استفاده می شود، هم از کابل های برق. پس برای این که این کابل ها با یکدیگر تداخل نداشته باشند و نویز ایجاد نکنند، بهتر است از پارتیشن ترانک درون محفظه ترانکینگ ها استفاده شود.
این قطعه را می توان به صورت جداگانه نیز برای ترانکینگ ها تهیه نمود. تنها کافیست سایز مناسب پارتیشن ترانک را بدانید، و مناسب با محفظه درون ترانک ان را خریداری کنید. البته این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که از پارتیشن ها درون بعضی داکت ها نیز استفاده می شود.
از جمله دیگر قطعات مورد نیاز برای نصب ترانک، باید به درب ترانکینگ اشاره نماییم. این درب ها پس از نصب ترانک بر روی دیوار، روی بدنه یا محفظه ترانک نصب می شوند. درب ها قادر هستند روی پارتیشن ترانک را پوشانده و از دیده شدن درون محفظه جلوگیری نمایند. این درب ها هم به صورت نرم و هم به صورت خشک تولید شده و به بازار عرضه می شوند.
درب های نرم ترانک را به راحتی می توان با فشار کم، باز و بسته نمود. اما درب های خشک نیاز به فشار زیادی دارند. از این رو کمتر کسی اقدام به خرید و استفاده از این نوع درب ها می نماید.
برای آنکه بخواهید پارتیشن مناسب را برای ترانکینگ انتخاب کنید، باید برخی نکات مهم را مد نظر قرار دهید. از جمله:
زمانی که تمامی این موارد را بررسی نمودید، می توانید بهترین و مناسب ترین پارتیشن ترانک را انتخاب کنید. البته برای نصب این پارتیشن در ترانک، نیاز به برخی اتصالات خواهید داشت. مهمترین اتصالات ترانک های پارتیشن دار، چهار راهی ترانکینگ، جعبه کف خواب، پیچ و مهره کله قارچی و … هستند.
بسیاری بر این باور هستند که تنها می توان پارتیشن ها را مناسب با نوع ترانک، به صورت مجزا خریداری نمود. اما برخی از شرکت های تولید کننده ترانکینگ، ترانک تولید شده را با پارتیشن عرضه می نمایند. لازم به ذکر است که تنها دلیل استفاده از پارتیشن ترانک جلوگیری از پارازیت و نویز نمی باشد.
بلکه با استفاده از پارتیشن ها می توان کابل ها را سازماندهی نمود آن هم درون ترانک ها. همه این نکته را به خاطر داشته باشید که جنس پارتیشن ها و بدنه های ترانک باید از یک برند باشد.
از آنجایی که داکت ها و ترانکینگ ها هر دو برای کابل کشی استفاده می شوند، شباهت های بسیاری با یکدیگر دارند. اما مسئله این است که بیشتر داکت ها، دارای پارتیشن متصل شده هستند. اما ترانک ها ممکن است به صورت پارتیشن جداگانه ای نیاز داشته باشند.
که برای خرید این قطعه لازم است به نمایندگی های معتبر مراجعه نمایید. با خرید مناسب ترین پارتیشن، می توانید به راحتی ترانک و داکت را در محل مورد نظر نصب نمایید. با استفاده از این قطعات نیز، کابل ها را از یکدیگر جدا می کنیم.
ترانکینگ ها و داکت ها نیز خود به دسته های مختلفی تقسیم می شوند، که بسته به محل مورد نیاز، از آنها استفاده می شود.