داکت ها در کنار ترانکینگ ها ابزار هایی هستند که برای مدیریت کابل ها استفاده می شوند. همانطور که ترانکینگ ها دارای تنوع بالایی هستند، داکت ها نیز نمونه های مختلفی دارند. داکت دیواری یکی از این نمونه داکت ها می باشد که خود به انواع مختلفی دسته بندی می شود.
از آنجایی که این نوع داکت ها قابلیت نصب آسانی دارند، بسیار پرطرفدار و محبوب هستند. می توان در هر مسیری از آنها استفاده نموده و کابل ها را در مسیر های مشخصی هدایت کرد. داکت دیواری هم دارای پوشش لولایی تولید می شود و هم در پوشش کشویی.
از این رو می توان با استفاده از این تجهیزات، به خوبی سیم ها و کابل ها را در مسیر های مختلف نصب و حذف نمود. بیشتر نمونه های داکت دیواری از جنس پلاستیک ساخته می شوند و به رنگ سفید هستند. حتی می توان با استفاده از این داکت ها، سیم ها را پنهان نموده و به محیط نظم خاصی بخشید.
البته همیشه داکت هایی که تولید می شوند از جنس پلاستیک نیستند. برخی نمونه های داکت فلزی نیز تولید شده و به بازار عرضه می شود. که البته استفاده از این نمونه داکت ها، بیشتر برای محیط های خاص کاربرد دارد.
داکت های دیواری که تولید شده و بازار عرضه می شوند، به دسته های مختلفی تقسیم می گردند. یعنی این تجهیزات دارا تنوع زیادی بوده و با نمونه های متنوعی تولید می شوند. از جمله مهمترین آنها عبارتند از:
داکت دیواری ساده
این داکت ها همانگونه که از نامشان مشخص است، دارای طراحی ساده ای هستند. البته داکت های ساده خود به دو دسته پشت چسب دار و بدون چسب تقسیم می شوند. اصولا نمونه های داکت دیواری ساده که بدون چسب است، با استفاده از پیچ به دیوار نصب می گردد.
اما نمونه داکت هایی که دارای چسب هستند، به راحتی و با استفاده از همان چسب بر روی دیوار متصل می شوند. از این نوع داکت ها بیشتر برای محیط های ساختمان اداری، مسکونی و تجاری استفاده می شود. تنوع رنگی در داکت دیواری ساده بسیار زیاد است. از آنجایی که برای ساخت این داکت ها از پی وی سی استفاده می شود، بسیار با کیفیت هستند.
داکت دیواری شیاردار
نمونه دیگر از داکت ها که برای کابل کشی استفاده می شوند، داکت های شیاردار هستند. این داکت ها تنها به دلیل داشتن شیار با داکت های ساده فرق دارند. معمولا از داکت های شیاردار برای تابلو های برق فشار ضعیف و قوی استفاده می شود.
از آنجایی که داکت دیواری شیاردار نسبت به نمونه ساده خطر بیشتری دارد، این داکت ها درب دار هستند. تا بتوان درب های آنها را قفل نموده و از ممانعت کابل ها با یکدیگر جلوگیری به عمل آید. حتی این مزیت داکت های شیاردار منجر می شود تا درب داکت ها در زمانی که سیم ها و کابل ها پر حجم می شوند، به راحتی باز نشود.
نمی توانیم بیان کنیم که استفاده از داکت ها نسبت به ترانکینگ کابل ها و سینی کابل ها بهتر است. اما هر محیطی نیاز به نوع خاصی از محافظ های کابل دارد. پس در هر محیطی که نتوانیم از سینی ها و ترانکینگ ها استفاده کنیم، از داکت ها استفاده خواهیم نمود.
داکت دیواری پارتیشن دار
نمونه دیگری از داکت ها که تولید و به بازار عرضه می شوند، داکتهای پارتیشن دار هستند. بدون شک استفاده از این نمونه داکت ها می تواند برای جداسازی کابل ها موثرتر باشد. داکت هایی که درون آنها پارتیشن بندی شده است و از هر قسمت پارتیشن می توان کابل و سیم خاصی را عبور داد.
با این کار از ایجاد نویز در میان سیم ها و کابل ها جلوگیری می شود، و همزمان می توان سیم های تلفن و برق را از یک داکت دیواری رد کرد. به همین منظور بیشتر از داکتهای پارتیشن دار برای محیط های اداری استفاده می شود. این داکت ها دارای رنگ سفید بوده و از جنس پی وی سی تولید می شوند.
داکت دیواری قرنیزی
داکت هایی که شبیه به قرنیز هستند، بسیار زیبا بوده و از نظر دکوراسیون محیطی، می توانند فوق العاده جذاب باشند. این داکت ها درون خود فضا خالی دارند که محلی برای عبور کابل ها و سیم ها به شمار می رود. بدون این که کابل ها و سیم ها دیده شوند، از زیر داکت های قرنیزی می توان آنها را عبور داد.
اگر به دنبال آن هستید که محیط اداری، یا فضای ساختمان خود را زیبا کنید، بهتر است از داکت دیواری قرنیزی استفاده نمایید. جنس این داکت ها نیز از پی وی سی بوده و طول عمر بالایی دارند. حتی می توانیم بیان کنیم که استفاده از داکت های قرنیزی می تواند از سیم ها و کابل ها در برابر اشتعال نیز محافظت نماید.
داکت های دیواری کف خواب
یک نمونه از داکت ها با این که بر روی زمین قرار می گیرند، اما در میان داکت های دیواری نام برده می شوند. این داکت ها با نام داکت زمینی یا کف خواب شهرت دارند و دارای پارتیشن بندی هستند. از آنها برای جداسازی کابل ها وسیم ها استفاده می شود، و دارای تنوع رنگی بسیار زیادی هستند.
می توان با استفاده از داکت دیواری کف خواب، ظاهر زیبایی به اتاق ها و ساختمان ها بخشید. این داکت ها نیز هم دارای نمونه پشت چسب دار هستند و هم دارای نوع ساده. می توانید در بازار داکت های کف خواب را به رنگ های سفید، قهوه ای، طوسی و … بیابید.
تمامی نمونه های داکت که معرفی شدند، از بهترین مواد اولیه تولید شده و به بازار عرضه می شوند. اما مسلما نمی توان از تمام آنها برای محیط های مختلف استفاده کرد. نیاز است که هر نمونه را، در محیط خاصی نصب نمود. مثلا از داکت دیواری قرنیزی به دلیل زیبایی خاصی که دارد، بهتر است برای ساختمان های تجاری و اداری استفاده کرد. تا دکوراسیون محل زیبا شده و چهره ای جذاب به خود بگیرد.
از سوی دیگر داکت های دیواری پارتیشن دار، برای محیط هایی که سیم کشی و کابل کشی زیادی دارد، باید استفاده شود. زیرا قابلیت مخفی سازی کابل های بیشتری را دارند و محیط را زیباتر می کنند.